Електроциліндри у Böhnke and Luckau GmbH

  • Електричні циліндри для систем виробництва шоколаду

    Електроциліндри серії CMS... точні та потужні. У поєднанні з приводним перетворювачем MOVIDRIVE® вони забезпечують високу надійність процесу.

Створення високоякісного та візуально привабливого шоколадного продукту вимагає складної технології виробництва. Ось тут і вступають у гру електричні циліндри від SEW‑EURODRIVE. Завдяки своїм компактним розмірам, високій потужності та відповідним кривим переміщення вони забезпечують рівномірне впорскування шоколаду у форми.

Комбіновані етапи процесу для отримання смачних результатів

Böhnke & Luckau GmbH у Вернігероде розробляє та виготовляє машини та комплексні системи для шоколадної промисловості. У регіоні D-A-CH, Східній Європі, Близькому чи Далекому Сході – машини Böhnke & Luckau працюють у багатьох країнах світу. Спеціалізація компанії - це лінії формування. На цих машинах виготовляються шоколадні вироби будь-яких мислимих форм. Блокова лінія від Böhnke & Luckau характеризується високою продуктивністю і підходить для наповнення шоколадом великих форм до 5000 г. Тут шоколад змішують, темперують, дозують, вентилюють і охолоджують. Система працює з різними розмірами прес-форм і тривалим часом охолодження, щоб у великих блоках не з’явилося натягу або тріщин. Форми циркулюють у системі та можуть бути замінені. Таким чином, залежно від розміру система XXL може заповнювати від 15 до 22 форм за хвилину та виробляти до 2500 кг за годину. Блокова система наповнення Böhnke & Luckau має модульну конструкцію. Ливарна машина заповнює сиру шоколадну масу у форму. Маса засипається через підігрітий бункер з мішалкою. Потім вібратор рівномірно розподіляє рідкий шоколад у формі. Збовтування забезпечує однорідну структуру шоколадної маси та запобігає утворенню повітряних кишень. ПЛК керує всіма процесами системи. Управління здійснюється за допомогою сенсорної панелі.

Шоколад вводять у форму через розподільну пластину з фрезерованими порожнинами, тобто. через нього проходять порожнисті простори. Електричний циліндр SEW‑EURODRIVE з’єднаний кривошипом з валом, до якого кріпиться поршнева основа. Ця основа прикріплена до окремих поршнів, які рухаються збоку в головку інжектора. Ця головка містить пневматичні поворотні клапани. Ці поворотні клапани являють собою циліндри з Г-подібним вирізом і виконують роль стопорів. Вони повертаються на 90°. Це закриває залишковий потік із фільтра. Поршні заходять збоку і продавлюють масу через розподільну пластину з каналами, розташовану під масою. Канали збирають шоколадну масу і рівномірно розподіляють її між насадками, які нагвинчуються на пластині насадки. Рух поршнів призводить до впорскування шоколаду в полікарбонатну форму.

Контрольоване застосування сили

«Для виробництва високоякісного та візуально привабливого шоколадного виробу з тонким розплавленням потрібен складний технічний процес», — пояснює Ронні Кребс, керівник відділу закупівель Böhnke & Luckau. Необхідно підтримувати певні температури в певний час. Шоколад повільно охолоджується приблизно до 2–4 °C. Для цього збирають від 5 до 7 форм, які потім разом проходять через патерностер для охолодження. Цей принцип Böhnke & Luckau економить багато місця.

Час роботи шоколадних форм становить близько півтори години. Залежно від продукту та розміру блоку, форми можуть потім пройти через другий патерностер для охолодження. Вони мають модульну структуру та використовуються в системах на індивідуальній основі. Патерностер був побудований у гігієнічному дизайні та є енергоефективним завдяки хорошій ізоляції.

Наприкінці виробничого процесу знаходиться станція формування. Вся система оснащена станцією подвійного розпушування, станцією повороту прес-форми та двома станціями збивання. Щоб остиглий шоколад легше відокремлювати від форми, його «закручують» пневмоциліндром. Тобто протилежні сторони фігури скручуються один проти одного. Перед тим, як форми повернуться на початок лінії, також встановлюються автоматичний контроль спорожнення форми, станція сортування та магазин прес-форм. Станція автоматичного виштовхування передає шоколадні блоки з машини на конвеєрну стрічку до пакувальної машини.

Cost-efficient solutions for high process reliability

Вимога клієнта

Через обмеження простору машини клієнту потрібні компоненти, які займають мало місця. Оскільки блочна лінія повинна працювати на високій потужності, замовнику потрібні приводи, які можуть генерувати великі зусилля. Система також повинна працювати надійно.

Наше рішення

Компактний розмір електричних циліндрів SEW‑EURODRIVE і великі зусилля, які вони можуть створити, ідеально відповідають вимогам замовника. У поєднанні з нашими приводними перетворювачами MOVIDRIVE® вони є економічно ефективним рішенням, яке забезпечує високу надійність процесу для системи.

Цитата Ронні Кребса, керівника відділу закупівель Böhnke & Luckau/ Фолькера Шульца

Електричні циліндри створюють великі зусилля

Через обмеження простору нашої машини ми цінуємо компактні розміри електричних циліндрів SEW‑EURODRIVE і великі сили, які вони можуть створити...

Відкрити
Contact us about the Böhnke & Luckau industry reference

Ми будемо раді Вам допомогти.

Вам потрібна порада щодо конкретного застосування? Просто надішліть нам повідомлення із вашими запитаннями.

Запитайте зараз
Дізнатися більше
CMS_OPEN_VIDEO

Виробниче обладнання для кондитерської промисловості

Надійне виробниче обладнання від Böhnke & Luckau з інтелектуальною технологією приводу від SEW‑EURODRIVE для використання в кондитерській промисловості.

Завантаження

Останнє відвідування